_1060941

19 May Raw Cashewnötsglass med Chokladsmak

Jag smakade Lily & Hannas Raw-food glass på cashewnötter som var så god så jag ville göra en egen variant. Passande nog så hade pappa köpt en glassmaskin samma dag så från och med nu lär det bli mycket glass, både hemma och på bloggen! Jag tänkte köra glassvecka den här veckan och jag har redan förberett flera goda och hälsosamma glassrecept. Men vi börjar med min cashewnötglass som endast är gjord på cashewnötter, vatten, dadlar, kakao och kanel och den är helt ljuvlig. Jag hade aldrig kunnat gissa att den var gjord på cashewnötter om det inte var jag som hade gjort den. Det fantastiska med den här glassen är att den är Raw, mjölkfri och vegansk då det inte är ägg i.

_1060950

_1060895

Cashewnötglass med Chokladsmak – ca 1 liter

  • 150 g (4 dl) naturella cashewnötter
  • 650 g (6 1/2 dl) vatten
  • 13 st (130 g) urkärnade dadlar
  • 6 msk  kakao
  • 1 krm mald kanel

Gör så här: 

  1. Lägg cashewnötterna i en skål och täck med vatten, låt stå i 6-8 timmar eller över natten. Skölj sedan cashewnötterna noga i en sil under rinnande vatten.
  2. Häll över i en mixer och tillsätt vatten. Mixa på hög hastighet i ungefär 60 sek. Lägg sedan i de urkärnade dadlarna och låt stå i 15 min utan att mixa. Efter 15 min, mixa igen på hög hastighet i 30 sek. Tillsätt kakao och kanel och mixa på hög hastighet i 60 sek, eller tills det är en jämn smet.
  3. Häll över smeten i en glassmaskin och blanda enligt glassmaskinens medföljande instruktioner.
  4. Servera i slutenfria glassstrutar eller små skålar och pudra kakao över och toppa med kakao nibs eller hackade nötter.

_1060891

4 Comments
  • Biggan
    Posted at 17:19h, 22 May

    Imponerande blogg du har! Så fina recept och så “väl påläst” du är om vikten att hitta rätt råvaror. 17 år och så otroligt duktig, jag är imponerad och glad över att jag hittade din blogg.

    • theatillberg
      Posted at 18:11h, 22 May

      Tack så himla mycket! Min mamma är näringsterapeuft så jag har fått all min kunskap från henne 🙂

  • Hanna
    Posted at 12:39h, 13 July

    Hej Baking Magique, vad roligt att du gillar vår glass <3 Din ser också super god ut <3! Önskar dig en härlig och glassig sommar. Lily & Hanna