Pizza med mascarpone, mörk choklad och hallon

_1050446

12 Apr Pizza med mascarpone, mörk choklad och hallon

För några dagar sedan gjorde jag glutenfri pizza men det blev lite deg över så jag ville testa göra en efterrättspizza också. Jag hade tänkt mig något i stil med fikon, hallon och vit choklad men vi hade inte ingredienserna hemma så jag fick nöja mig med det vi hade. Så det blev ett lager med mascarpone, riven mörk choklad och hallon. Man kan variera i oändlighet och här och här är ett recept som jag tycker verkar jättegoda. Och jag vet att pizzan inte ser mycket ut för världen men den var faktiskt jättegod och blev snabbt uppäten. Jag har aldrig gjort en naturligt glutenfri pizza förut och blev förvånad över hur god pizzabottnen blev, betydligt godare än pizza gjord på glutenfria mixar.


Recept: 4 runda pizzor

PIZZADEG

10 g jäst

400 g kallt vatten

50 g rismjöl

20 g majsmjöl + majsmjöl till utbakning

90 g bovetemjöl

60 g maizena

1/2 tsk salt

15 g fiberhusk

TOPPING

1 förpackning mascarpone

100 g mörk choklad(ca 70%) per pizza

200 g hallon per pizza


 

Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en slät deg. Var inte rädda för att det mer liknar en smet än en deg. När fiberhusken fått svälla efter några minuter så tjockar den till sig. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 2 timmar. Kavla ut till 4 lika stora pizzor i rikligt med majsmjöl.

Bred ett medeltjockt lager med mascarpone på pizzorna. Riv sedan mörk choklad ovanpå. Toppa med hallonen. Grädda mitt i ungen i 250° C i 5-10 min. Låt svalna innan servering.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.